15%-20% מהזוגות מתקשים להיכנס להיריון. לשמחתם, הרפואה היום יודעת לטפל או לעקוף בעיות פוריות כאלה ואחרות. כיום אין צורך בניסיונות מרובים לכניסה להיריון ללא הצלחה, הגוררות האשמות עצמיות עד כדי ייאוש. היום ידוע כי גם הגבר צריך להיבדק אם הוא וזוגתו לא מצליחים מספר פעמים להיכנס להיריון. אז למה לעשות בדיקת זרע? כל התשובות בפנים.
גבר בוגר מייצר כ-100 מיליון זרעונים ביום ולמעלה מטריליון במהלך חייו. משך תהליך הייצור של הזרע, מתחילתו בתאי אב המייצרים זרעונים ועד להבשלתם, לוקח כ-70 יום. אם כך, בדיקת זרע משקפת את התהליכים שקרו באשכים מספר חודשים לפני הבדיקה ולא את אלו המיוצרים עכשיו.
בדיקת זרע – הבדיקה הבסיסית ביותר
בדיקת זרע היא הבדיקה הבסיסית ביותר לאבחון בעיות פוריות אצל גברים ונמדדים בה מאפיינים איכותיים וכמותיים של נוזל הזרע ושל הזרעונים בדגימה. הבדיקה כוללת מדדים כלליים, ספירת זרע, תנועתיות הזרע ובדיקה מורפולוגית של צורת תאי הזרע.
אז מתי כדאי לבצע את הבדיקה?
כאשר בני הזוג מנסים להיכנס להיריון ללא הצלחה מעל שנה, כדאי להתחיל בבירור ראשוני לבעיות הפוריות
ובשלב הזה לבצע את בדיקות הפוריות הבסיסיות, ביניהן בדיקת זרע.
כיום, מעל 50% ממקרי אי-פריון הם בעקבות הפרעה אצל הגבר.
כמו כן, טיב הזרע נקבע במעבדות שונות עפ”י קריטריונים שונים אבל באופן כללי, הפרמטרים המרכזיים הקובעים את איכות הזרע הם: נפח הדוגמא, כמות הזרעים הכוללת, אחוז הזרעים הנעים, אחוז הזרעים בעלי מבנה תקין, צבע, צמיגות ועוד.
במידה ובדיקת הזרע אינה תקינה יש לבצע אותה שוב לאחר חודש לפחות כדי להגיע למסקנות.
אם גם אז היא אינה תקינה, יש לחזור לרופא המטפל להתייעצות ולהמשך טיפול אך עדיין ניתן להיכנס להיריון.
כיום במעבדה של מרכז ברטוב ניתן לאסוף את הזרע האיכותי ביותר ע”י זיהוי מעט הזרעונים האיכותיים שיש,
בעלי יכולת התנועה הגבוהה ביותר, ריכוזם ולקחיתם ליחידת ההפריה החוץ גופית שם יפגישו אותם עם ביציות האישה.
לסיכום, בדיקת זרע היא אבחון חשוב במידה וצצות בעיות בכניסה להיריון וכדאי לבצע אותו כמו שצריך על מנת לאפשר סקירה מדויקת של המצב. חשוב להישאר רגועים ולזכור שגם במקרים נדירים מאוד שבהם נראה שאין זרע בכלל, קיימים פתרונות רפואיים.
במרכז ברטוב יכולים לעזור לכם עם זה!